Je bekijkt nu 5x favoriete tweedehands winkels in Amsterdam

5x favoriete tweedehands winkels in Amsterdam

Tweedehands kleding

De laatste jaren ben ik steeds meer van vintage en tweedehands kleding gaan houden. Als eerste natuurlijk omdat het way more duurzaam is. Maar ik vind ook zo veel leuker dan kleding kopen dat iedereen al heeft en hetzelfde eruit ziet. 

We kopen met z’n allen veel te veel spullen, waar vraag is, is aanbod, dus die productie gaat natuurlijk op hetzelfde tempo door zolang wij blijven kopen. Daarnaast zijn de barre omstandigheden van de fabrieken ook echt niet iets om achter te staan en wat je niemand gunt. Ik kan me ook voorstellen dat eerlijke en duurzame kledingmerken een hele andere prijscategorie zijn dan dat je gewend bent. Daarom is tweedehands echt de uitkomst voor mij! Vind je het nou niks om naar winkels te gaan dan zijn er ook te gekke apps zoals Vinted waar je spulletjes voor een prikkie van iemand anders kan overnemen. 

Dit is een eerste lijstje van de vele winkels die ik leuk vind, dus stay tuned voor meer favo tweedehands kledingwinkels.

Favoriete winkels

Marbles Vintage

Met 3 vestigingen en alle kleding hand picked is Marbles duidelijk een van mijn favorieten. Vooral de schoenen ben ik iedere keer weer verbaasd over hoe leuk ze zijn en waar ze die toch vandaan toveren. De locaties van Marbles bevinden zich op de Staalstraat, Ferdinand bolstraat en Haarlemmerdijk. 

Episode

Epsiode zal ongetwijfeld de bekendste zijn uit dit lijstje. Ze hebben in Amsterdam maar liefst 4 locaties én ze zitten in Utrecht, Rotterdam en Den haag! Hier ga je natuurlijk van alles vinden: mooie jassen, bloesjes en super leuke sieraden! Spuistraat locatie is op dit moment dicht door de huidige situatie, Waterloo, Berenstraat en Nieuwe spiegelstraat zijn geopend!

Penny Lane

Middenin de pijp op de Eerste van der Helstraat vind je deze hele leuke vintage winkel. Helaas zijn ze gesloten nu uit veiligheid en voorzorg maar hebben meteen iets leuks nieuws bedacht: je kunt via Instagram posts en stories de kleding bekijken, bestellen via DM en betalen via tikkie. Top toch?

Kiloshop

De naam zegt het al, je weegt de kleding en betaald dus per kilo kleding die je koopt. Leuk he! De winkel is best wel groot dus neem even de tijd als je van plan bent hierheen te gaan. Wat ik zo leuk vind aan deze winkel is dat ze veel old school jacks en happy hardcore dingetjes hebben. Beetje gek, maar wel leuk! Ze hebben 2 locaties, eentje op Waterlooplein en eentje in de Pijp.

Bij ons vintage

Last but not least: Bij ons vintage, een very cute winkeltje met 2 locaties, eentje in het centrum op de Nieuwezijds Voorburgwal en eentje in de 9 straatjes (favo shop-plek natuurlijk) op de Reestraat. Beide winkels zijn 7 dagen per week open en hebben te gekke spulletjes!

Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een antwoord