Je bekijkt nu 5x vegan hotspots in Amsterdam

5x vegan hotspots in Amsterdam

Na een lange tijd weer een nieuwe blog online! Met alle drukte rondom het maken en lanceren van het ebook lag het schrijven van blogs even stil, maar I’m back! Deze keer een nieuw lijstje met mijn favoriete vegan hotspots in Amsterdam deze zomer.

Mastino 

Mastino heeft zojuist een tweede locatie geopend in de pijp! Ze maken de allerlekkerste vegan en glutenvrije pizza’s. Zoals velen van jullie weten ben ik over het algemeen geen fan van vegan kaas. Maar deze is echt niet te vergelijken met wat ik eerder heb geproefd! Ze hebben ook hele leuke namen voor hun pizza zoals in the name of love en violet experience. De andere locatie van Mastino zit op de Bilderdijkstraat. Bij beide locaties kun je ook afhalen en laten bezorgen.

Van Leeuwen icecream

Deze is niet heel nieuw maar mag zeker niet ontbreken aan mijn favorieten lijstje tijdens de zomer. Op Haarlemmerplein op de hoek zit een Juicebrothers, die je waarschijnlijk wel kent van de lekkere sapjes en smoothiebowls. In deze Juicebrothers zit Van leeuwen icecream, echt de allerlekkerste vegan ijsjes! Hun ijs is op basis van cashew en kokos, dus heel romig, net een echt roomijsje! Met lekkere smaken als caramel, cookies en chocolade.

Corner bakery 

Hier was ik ook al een hele tijd niet geweest tot 2 weken terug. Ik was zo blij verrast want ze hebben nu een heel vegan menu! Pannenkoeken, broodje vega kip, quesadilla. Hoe leuk! Corner bakery staat bekend om hun crazy milkshakes, taartjes en pannenkoeken. Dus ze weten heel goed hoe ze lekkere dingen moeten maken. Ik heb nog lang niet kunnen proeven dus ik ga snel terug!

Pllek

In Amsterdam Noord bij het ndsm werf zit Pllek. Een super groen, duurzaam en leuk restaurant. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner! Ze hebben een enorm terras wat in de zomer echt super leuk is. De menukaart is niet helemaal vegan maar wel een heleboel lekkere vegetarische en vegan opties, zoals Koreaanse falafel en paddenstoelen kroketjes.

Happy Italy 

Ook zij hebben een geheel vegetarisch menu gecreëerd, waarbij er ook een heleboel vegan pizza’s tussen zitten, hoe leuk! Ik ben hier zelf nog niet geweest om de vegan pizza’s te proeven maar ik heb van anderen al gehoord dat ze super lekker zijn! Ik vond het toch leuk om ze even in dit lijstje te noemen omdat ik het natuurlijks heel leuk vind als normale restaurants zo hun best doen door een heel vega(n) menu te maken! 

Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een antwoord