Je bekijkt nu 6 tips om over te stappen naar een vega(n) lifestyle

6 tips om over te stappen naar een vega(n) lifestyle

Hi!! Wat leuk dat je hier bent gekomen om deze tips te lezen. Ik hoop dat je er wat uit kunt halen en vol positiviteit en inspiratie een meer plantaardige lifestyle kunt creëren. 

Liefs,
Ansie

1. Kleine stappen

Je hoeft echt niet van de een op de andere dag van alles-eter naar plantaardig te gaan. Kijk per week of per maand waar je iets zou kunnen vervangen. Vind je bijvoorbeeld soja of havermelk lekker in je koffie, gebruik dat in plaats van koemelk. Eet een keertje een vega burger in plaats een hamburger. Zo kun je van al die kleine dingen een gewoonte maken op lange termijn.

2. Het hoeft niet perfect 

Deze heb je vast vaker gehoord, maar ik meen het echt! Stel je vindt kaas zo lekker dat je het echt niet kunt laten maar verder eet je alles plantaardig? Dan hoef je je daar echt niet druk over te maken en doe je het super!

Ik heb zelf ook hele lange tijd “cheatdays” gehad toen ik aan het overstappen was van vegetarisch naar veganistisch, dan at ik bijvoorbeeld in het weekend een pizza of een croissantje van de bakker. Dat werkte heel lang goed en als ik daar nu weer behoefte aan zou hebben dan zou ik dat ook doen. Als we allemaal een beetje doen is dat veel effectiever dan vijf perfecte veganisten op de wereld. 

3. Informeer jezelf 

Kijk een keer documentaire of lees een boek. Leer over de vlees en zuivelindustrie en de impact die het heeft op ons en het milieu. (En de dieren natuurlijk). Weten waarvoor je switches wil maken in je leefstijl kan enorm helpen om ook door te pakken en niet terug te vallen in oude gewoontes.

4. Verbied jezelf niks 

Het zal niet voor iedereen zo werken maar voor sommige mensen wordt de verleiding zelfs nog groter nadat ze tegen zichzelf hebben gezegd: ‘ik mag vanaf nu nooit meer een biefstuk eten’. Opeens is het nog het enige waar je aan kunt denken! Wees niet te streng voor jezelf en ben er relaxed over, focus vooral op wat je wél kunt en wil eten en hoeveel lekker plantaardig eten er is!

5. Ga los met vleesvervangers 

Iedere week komen er wel nieuwe vleesvervangers of “vleesopvolgers” op de markt. Ik denk zelfs wel dat dit schap bij veel supermarkten ondertussen even groot is als het vleesschap. Van kroketten tot kip tot spare ribs. Ga experimenteren met welke jij het lekkerst het vindt en het meeste naar vlees vindt smaken. Voeg deze toe aan je vaste boodschappenlijstje!

6. Volg vega(n) foodies op insta

Om vaker vega of vegan te eten is Instagram wel echt het platform voor inspiratie. Er zijn zoveel goede foodbloggers met de lekkerste recepten. Naast Instagram is youtube natuurlijk ook een fijn social media kanaal. 

Mis je bijvoorbeeld je favoriete niet-vega gerecht nog? Zoek de naam van het gerecht via hashtags op Instagram of Youtube maar dan met het woord vegan er achter. Ik weet zeker dat iemand jouw favo gerecht al heeft geveganized!

Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een antwoord