Am I vegan?

‘Ansie, ben je nou veganist of vegetariër? Je koopt dierproefvrij maar je eet wel kaas. Ik houd heel erg van dieren daarom eet ik ze al 15 jaar niet meer. Kleding en accessoires waarin wol en leer verwerkt is schaf ik niet meer aan. Mijn beauty producten zijn cruelty free. En ik eet voor 90% veganistisch. Mijn streven is om 100% veganistisch te eten. Over het algemeen lukt dit goed maar af en toe schiet er nog weleens een pizza of een donut doorheen.

Ik vraag mezelf wel vaak af waarom ik af en toe die kaas op mijn favoriete pizza eet of die donut niet kan weerstaan. Is smaak dan zoveel belangrijker dan het welzijn van het dier?

Wat ik denk, en waarom men nog zoveel vlees eet: je ziet het niet. Je ziet niet dat het vlees wat je eet ooit een levend dier was. Met emoties en intelligentie. Dat stukje kip ligt hartstikke mooi verpakt in de supermarkt dus het leed wat daarachter schuilt is vrijwel onzichtbaar.

Kijk, ik wil niemand een rotgevoel geven of met het bekende vingertje te wijzen. Maar ik wil je wel aan het denken zetten. Hoe komt het toch dat we het nodig vinden om zoveel dieren en dierlijke producten te eten en te dragen? Gewoonte?

Fashion

Ik heb mij nooit afgevraagd waarom kleding zo betaalbaar kon zijn. Ik kocht shirtjes van 10 euro en broeken van 20 euro. Top. Ik verdiende geen reet dus kwam dat even goed uit. Inmiddels weet ik hoeveel ellende er schuilt achter die fast fashion merken.

Tegenwoordig probeer ik zoveel mogelijk tweedehands te kopen of van slow fashion merken. En vooral natuurlijk niet onnodig meer spullen kopen.

Heel graag neem ik jullie mee in mijn zoektocht en de reis naar een duurzamer leven. Ik wil met jullie delen waar ik tegenaan loop, de vragen die ik heb maar ook leuke of interessante ontdekkingen die ik doe. Zo hoop ik anderen te inspireren ook betere en bewustere keuzes te maken. 

Dikke kus, Ansie

Geef een reactie