Je bekijkt nu Avocado toast en gepocheerd ei

Avocado toast en gepocheerd ei

Avocado toast en gepocheerd ei

Een methode die je misschien nog niet eerder gezien hebt. Voor iedereen die een gepocheerd eitje te veel moeite vindt, dit is jouw recept!

Hoeveelheid: 2 porties
Voorbereiding: 5 minuten
Kooktijd: 7 minuten
Wat heb je nodig: Kookpan en vershoudfolie 

De ingrediënten:

 • 2 eieren
 • oliespray
 • 2 sneetjes brood
 • 1 avocado
 • 1 theelepel citroensap
 • peper en zout 

Hoe maak je het?

 1. Neem 2 sneetjes van je favoriete brood en rooster ze eventueel als je dat lekker vindt. Snijd de avocado doormidden en haal voorzichtig de pit eruit.
 2. Doe alle avocado in een bakje prak met een vork totdat het een glad geheel is. Voeg de citroensap, peper en zout toe en roer nog een keertje goed door. Smeer de avocado smash over het brood.
 3. Als je liever zonder avocado eet of het graag vervangt door iets anders, kun je dit natuurlijk helemaal overslaan.
 4. Dan nu het eitje! Breng een grote kookpan met water aan de kook en draai het vuur wat lager. Je wil dat het water heel zachtjes belletjes vormt maar niet meer kookt voordat je de eitjes erin doet.
 5. Pak een leeg kommetje en leg hier een flink stuk vershoudfolie in, spray met wat oliespray zodat niks plakt. Breek het eitje in het kommetje waar de folie in ligt.
 6. Pak nu voorzichtig alle kanten van de folie en maak er een knoop in. Kijk even goed naar de foto, dat is het idee. Het lijkt de eerste keer dat je het doet als veel gedoe, maar als je nog een paar eitjes doet zul je merken dat het super makkelijk is.
 7. Leg nu de eitjes in de folie in het zacht pruttelende water. Als je graag een zachte dooier wil, kook dan voor 7 minuten. Echt niet langer dan dat want dan is het ei meteen hardgekookt. Wil je het zoals op de eerste foto, kook dan voor 9 minuten.
 8. Als de eitjes klaar zijn haal je ze eruit en laat een minuutje afkoelen, anders verbrand je je handen. Knip of ontknoop de folie en serveer je eitje op het brood.
Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een antwoord