Je bekijkt nu Bietenburger

Bietenburger

Bietenburgers

Ik houd niet heel erg van bieten eigenlijk. Maar deze burgers zijn echt een van mijn favorieten ooit. Ik wist niet zeker of ik het wel burgers moest noemen, het enige wat ze namelijk gemeenschappelijk hebben met een echte burger is de vorm. Maar: ik doe het op een broodje met een krankzinnig hoeveelheid saus dus ik noem het gewoon een burger ok? Geniet ervan 🙂

Hoeveelheid: 4 burgers
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Wat heb je nodig: Keukenmachine en een pan

De ingrediënten:

150-160 gram rauwe bieten (3 kleine geschild)
halve rode ui
2 eetlepels agave siroop
2 eetlepels tamari (of soya saus)
3 eetlepels olijfolie
55 gram havermout

Hoe maak je het?

Haal de schil van de bieten en de ui af en snijd ze in kleinere stukjes zodat het makkelijker is voor de keukenmachine om ze te hakken. Deksel erop en hak de bieten en ui tot ze iets fijner zijn. Hierna kan de rest erbij: agave siroop, tamari of soya saus, olijfolie en havermout. Mix in de keukenmachine tot het een glad mengsel is, dit duurt ongeveer 1 tot 2 minuten. Je kan tussendoor alles wat aan de zijkanten van de keukenmachine plakt met een lepel terug naar beneden duwen.

Nu heb je een mooi, gek en heel roze mengsel. Verdeel het in 3 of 4 burgers, afhankelijk van hoe groot je broodje is of hoe groot je je burgers lekker vindt. Draag handschoenen als je geen roze vingers de rest van de dag wil! Het mengsel is een tikkeltje vloeibaar en lijkt niet echt op een burger, dit klopt. De havermout in het mengsel zorgt ervoor dat het zodra het gebakken is, het in een burgervorm blijft. Nadat je de burgers hebt gevormd bak je ze in een koekenpan op laag vuur. Beide kanten van de burger hebben ongeveer 5 minuten nodig.

Je kan de burger in een salade eten, op een broodje met wat roomkaas of hoe jij het gewoon lekker vindt. Je kan ze in een plastic bakje in de koelkast voor 4 dagen bewaren. Je kan ze ook invriezen, dan blijven ze ongeveer een maand goed.

Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een antwoord