Brownies zonder oven

Brownies zonder oven

Brownies zonder oven

Daar ben ik weer met een amazing recept waar je geen oven over nodig hebt. Het is niet je fudgy plakkerige brownie die kent maar een hele leuke twist. Vervult al je choco cravings en zijn net zo lekker als de echte! Ennnn dus vegan ­čÖé

Hoeveelheid: 16 kleine brownies
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Wat heb je nodig: Kookpan, grote schaal of kom, keukenmachine en vierkante bakvorm

De ingredi├źnten:

 • 100 gram pure chocolade
 • 215 gram biscuit koekjes (Maria koekjes)
 • 120 gram walnoten
 • theelepel kokosolie om in te vetten┬á
 • 400 ml soya gezoete gecondenseerde melk recept vind je hier

Hoe maak je het?

 1. Vet als eerste de bakvorm in met kokosolie zodat niks blijft plakken. Zet dan de kookpan op laag voor met een paar centimeter water erin.
 2. Zet op de pan een grote schaal en zorg dat de schaal het water niet raakt, dit heet au bain-marie. Doe in gecondenseerde melk en chocolade in de schaal en laat langzaam opwarmen zodat de chocolade smelt. 
 3. Doe alle koekjes in de keukenmachine en mix totdat het kruimelig is, zoals zand. Als je een kleinere keukenmachine zoals ik hebt, doe het dan in delen, een handvol koekjes tegelijk.
 4. Doe alle koek kruimels in een grote kom om te bewaren. Doe nu ook de walnoten door de keukenmachine, of hak ze fijn op een snijplank met een scherp mes. Maak ze niet zo fijn als de koek kruimels maar iets groter. Verschillend textuur is lekker in dit recept!
 5. Als alle chocolade gesmolten is voeg je het sausje samen met de koek kruimels en de walnoten, bewaar wat walnoten zodat je die op het einde mooi als decoratie erop kunt doen. Roer goed door zodat het 1 geheel is en je geen lichte kruimels meer ziet.
 6. Doe het hele mengsel in de ingevette vorm en druk zachtjes aan totdat het in 1 laag is. 
 7. Nu nog heel even geduld.. zet het in de koelkast voor 4 uurtjes, daarna kun je het allemaal opeten! 
Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een reactie