Chiazaad pudding

Chiazaad pudding

Chiazaad pudding

Super gezond ontbijtje of lunch, vol met vezeltjes en omega-3 vetten. Maar wat is het nou en hoe werkt dit?

Chiazaad zijn de eetbare zaden van een bloeiende plant in de mint-familie afkomstig uit Midden-Amerika, of van de zuidwestelijke Verenigde Staten en Mexico. Het valt onder de categorie “superfoods”. Alhoewel ik daar niet zo heel veel mee heb vind ik chiazaad heel grappig, de zaadjes absorberen dus de de melk en daardoor krijg je een pudding achtige structuur.

Ook ben ik fan omdat het behoorlijk lastig is omega-3 binnen te krijgen als forever vegetariër. En dit wel essentieel is voor het functioneren van je hersenen. Heb ik ook maar ergens gelezen hoor, maar ik geloof het wel en ik vind chiapudding leuk om te maken, en natuurlijk lekker om te eten. Ik hoop jullie ook!

Hoeveelheid: 3-4 porties
Voorbereiding: 10 minuten
Weektijd: minimaal 3 uur
Wat heb je nodig: een grote pot en blender

chia 2 final

De ingrediënten

  • 8 eetlepels chiazaad
  • 650 ml ongezoete amandelmelk
  • eetlepel agave siroop

Smoothie topping:

  • 1 banaan
  • handje aardbeien

Hoe maak je het?

Doe de chiazaad, amandelmelk en agave in een grote pot en roer het goed door. Doe de deksel erop of wat folie eroverheen om af te dekken en zit in de koelkast voor minimaal 3 uur. Ideaal is om het de avond van tevoren te maken en de hele nacht in de koelkast te laten weken. Je kunt het tussendoor ook een keertje roeren of schudden zodat de melk wat meer gelijkmatig verdeeld wordt.

Voor de smoothie topping is het super makkelijk. Doe de banaan en aardbeien met een heel klein beetje water in de blender en blend totdat het een smoothie textuur is.

Serveer de geweekte chiazaad pudding in een glas of kommetje en top met de smoothie en eventueel wat extra fruit, cacao nibs of kaneel!

Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een reactie