Je bekijkt nu Chocolade-haver repen

Chocolade-haver repen

Chocolade-haver repen

Laat je niet voor de gek houden door het woord havermout in dit recept, het is namelijk niet echt healthy. Wel echt een treat wat het helemaal waard is.

Hoeveelheid: 16 bars 
Voorbereiding: 5 minuten
Kooktijd: 20 minuten in de koelkast 
Wat heb je nodig: Koekenpan, vierkante bakvorm, kookpan en een grote kom

De ingrediënten:

  • 225 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 270 hele havervlokken
  • 150 gram pure chocolade
  • 125 gram pindakaas

Hoe maak je het?

  1. Smelt de boter samen met de suiker in de koekenpan op middelhoog vuur totdat de suiker helemaal opgelost.
  2. Voeg de havervlokken toe en bak in de boter mee voor ongeveer 5 minuutjes, totdat de havervlokken er lichtbruin uit zien. Af en toe roeren wel belangrijk. 
  3. Doe de pindakaas en chocolade samen in de grote kom en zet bovenop de kookpan waar een laagje water in zit. Dit heet au bain-marie. Je smelt de chocolade samen met de pindakaas, totdat het een vloeibaar geheel is. Als je dit te veel gedoe vindt kun je ook de choco en pindakaas in een bakje in de magnetron smelten. 
  4. Doe ongeveer 2/3 deel van het havermout mengsel in je bakvorm en druk het aan zodat het in 1 laagje ligt. giet de choco-pindakaas saus erover heen en daarna het laatste deel van de havermout, dit verdeel je over de het laagje saus maar hoeft zeker niet perfect.
  5. Zet de bakvorm in de koelkast en heb nog heel eventjes geduld, na 20 minuten is het niet meer vloeibaar, kun je het in stukjes snijden en lekker opeten! De bars blijven tot een week goed afgedekt in de koelkast.
Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een antwoord