Je bekijkt nu Crêpes

Crêpes

Crêpes

Een top recept om super dunne crepes te maken zonder dat ze kapot gaan. Niet echt een gerechtje in de categorie voedzaam of super gezond maar dit soort treats zijn hartstikke verdiend en vooral heel erg lekker. Ik serveer ze met slagroom en fruit maar geef er zeker je eigen draai aan. Stroop, poedersuiker, kaas, hagelslag, noem het maar op. Enjoy!

Hoeveelheid: 10 pannenkoeken 
Voorbereiding: 5 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Wat heb je nodig: Koekenpan

De ingrediënten:

 • 200 gram bloem
 • 1 ei
 • 400 ml soya of amandelmelk 
 • 1 eetlepel poedersuiker
 • 1 eetlepel kokoslie

Hoe maak je het?

 1. Mix eerst de bloem en de poedersuiker samen. Mix dan in een aparte kom het ei de melk en de olie, voeg dan samen en mix goed door met een garde.
 2. Als je dit allemaal te veel moeite vindt en je hebt toevallig een keukenmachine staan, gooi dan alles in een keer bij elkaar en mix voor 30 seconden tot een minuut. Let op: je wil in beide gevallen niet te lang mixen, wel zolang dat er geen klontjes meer zijn maar niet lange dan dat.
 3. Verwarm nu de koekenpan voor op middel tot hoog vuur, de pan mag best heet zijn. Als je een pan hebt met anti aanbak laag dan kun je zonder extra olie gewoon bakken, in het beslag zit een beetje olie dus dit zorgt ervoor dat er niks plakt.
 4. Als je niet zo’n pan hebt, gebruik dan voordat je iedere crepe bakt een olie spray of een stukje keukenrol met neutrale olie.
 5. Alles staat klaar, nu de techniek: Doe een schep van het beslag in de pan en begin meteen het beslag te verspreiden door de steel van de pan op te tillen en zo rondjes te draaien.
 6. Als je dit niet snel genoeg doet dan wordt je crepe te dik. Bak de crepe voor ongeveer 2 minuten per kant.
 7. Voor de vulling gebruik ik een bakje verse slagroom met 3-4 eetlepels poedersuiker, dit klop je op in een grote kom met een garde totdat het slagroom is.
 8. Dit duurt wel even 5 minuten en is een echte workout. Maak je meteen goed dat je zometeen 5 crepes met slagroom gaat eten 😉
fansiefoodcrepespannenkoeken
Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een antwoord