Je bekijkt nu Favoriete dierproefvrije make-up

Favoriete dierproefvrije make-up

Dierproefvrij

Het is echt niet meer nodig om make-up producten en skincare op dieren te testen anno 2020. Sinds 7 jaar is het in Europa gelukkig verboden (alleen voor cosmetica) dus je kunt er vanuit gaan als iets daar geproduceerd is dat het dierproefvrij is. Dat is al een hele makkelijke toch? 

We gaan er nog een stukje dieper op in; er zijn merken die bijvoorbeeld geproduceerd worden in Europa en in China. In China is het verplicht! cosmetica te testen op dieren voordat het de markt op gaat. Daarom is dat een beetje een grijs gebied omdat je niet weet waar het is gemaakt. Daarom wordt cosmetica wat óók in China wordt geproduceerd niet als dierproefvrij gekenmerkt. 

Dan als laatste kunnen cosmetica merken een officieel cruelty free logo aanvragen, op de achterkant van het product staat dan een klein konijntje. Dat is dus een goede graadmeter en weet je zeker dat je goed zit. Kleine side note hiervan: niet alle merken die daadwerkelijk dierproefvrij zijn vragen dit logo aan. Dus het zou zomaar kunnen dat het product niet op dieren is getest maar niet dit logo heeft.

Zo zie je dat het iets minder makkelijk in elkaar steekt dan dat je misschien dacht, dit is ook een korte versie van talloze informatie die hierover is. Als je het leuk vindt om hier meer over te leren dan raad ik aan om naar https://www.crueltyfreekitty.com te gaan.

Lees verder over al mijn favorieten hieronder!

Favoriete merken

E.l.f.

Elf is by far mijn favoriete make up merk, naast dat dit merk dierproefvrij is, is de kwaliteit super en het is enorm betaalbaar. Het grootste deel van mijn make-up collectie bestaat uit elf producten. Het enige nadeel is, is dat het nog niet te koop is in de winkels maar alleen online te bestellen via Douglas. 

 

 
The Ordinary 

Ik wil deze vooral in het lijstje toevoegen omdat skincare natuurlijk nog belangrijker is dan make-uppies. The ordinary heeft hele mooie foundations maar vooral super fijne crèmes, cleanser en olietjes. Ze hebben een super leuk winkeltje in de 9 straatjes in Amsterdam waar ze je erg fijn helpen met het vinden van de juiste producten. En echt super betaalbaar ook! 

 
 
Sleek

Sleek valt qua prijs een beetje tussen Elf en Urban Decay in. Ik ben vooral fan van de contour paletten, mooie pigmentatie en doet super lang met een product. 

Urban decay 

De mooie naked oogschaduw palletten, als je een beetje van make-uppen houdt dan ken je deze ongetwijfeld, niet zo betaalbaar als elf maar je krijgt er wel echt wat voor terug. Ik heb gebruik het smoked palette echt elke dag. Soms gewoon een kleurtje, soms een knettergekke smokey eye look. Naast de paletten heeft urban decacy natuurlijk een super groot assortiment aan mooie producten.

 
 
 
Essence 

De meest betaalbare en de meest toegankelijke van dit lijstje. Essence, gewoon die naast de Rimmel en Loreal (not dierproefvrij overigens) ligt in de Kruidvat. Als allereerste over dit merk; de mascara’s zijn echt de allerbeste. In de afgelopen 10 jaar heb ik denk ik wel 100 mascara’s geprobeerd en kom toch iedere keer weer terug bij deze. Naast de mascara’s vind ik de poeders en wenkbrauwpotloden ook top.

Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een antwoord