Je bekijkt nu Favorieten april

Favorieten april

Hierbij al mijn favorieten van afgelopen maand op een rijtje. Hopelijk zitten er wat toekomstige favorieten van jullie bij en inspireer ik een beetje meer om plantaardige en bewuste keuzes te maken. Laat me zeker weten wat jouw favoriete ontdekkingen zijn geweest! Liefs!

E.L.F hydration crème

Zoals jullie misschien al wisten is e.l.f by far mijn favoriete make-up merk. Ik dacht laat ik eens een potje crème kopen om te kijken of de skincare lijn ook goed is. En wat was dat een goed idee! Iedereen heeft een andere huid natuurlijk maar deze hydraterende crème gebruik ik in de ochtend en avond en werkt super voor mij. Ik ga komende maand wat nieuwe skincare producten van e.l.f aanschaffen en wie weet zie je ze terug in de volgende favorieten!

Mud jeans

Een duurzaam jeansmerk wat echt de focus legt op het beter maken van de wereld. 40% van het materiaal wat ze gebruiken komt van recycled materiaal. (Allemaal oude jeans die anders weggegooid en verbrand zouden worden!)

Bij het proces van het maken van de jeans gebruiken ze een stuk minder water dan fast fashion jeans. Als laatste hebben ze ook een lease abonnement voor jeans waarbij je een broek 12 maanden kunt gebruiken en daarna inruilen voor weer een andere. Op deze manier hoef je niet steeds een nieuwe broek te kopen, wat natuurlijk een top oplossing is.

Oatly haver spreads

Deze ontdekte ik echt veel later dan de rest van de wereld maar mag zeker niet ontbreken bij mijn favorieten! Elke week staat hij opnieuw op het boodschappenlijstje, ik heb het aan allerlei non-vega(ns) laten proeven en echt iedereen is fan! De structuur is super romig dus heel lekker door receptjes als vervanger voor room maar vooral super op een broodje!

Naturli vegan gehakt 

De eerste keer dat ik dit in de supermarkt zag liggen was ik een beetje verbaasd, het ziet er ontzettend als echt gehakt uit. Ook om die reden liet ik het eigenlijk een paar keer liggen. Maar wat is dit lekker! Mijn gehaktballetjes recept en vegan big mac heb ik hiermee gemaakt. Het is als het ware “vers” gehakt, wat hem dus echt onderscheidend maakt van bijvoorbeeld rulstukjes. Je kunt het helemaal naar eigen smaak kruiden en vormen hoe je wil. Een ander interessant weetje van dit product is dat het niet van soya is gemaakt maar van erwten-proteïne. 

Tijgerbollen

Verse tijgerbollen van de bakker, zo lekker! Helaas niet vegan want in al die lekkere bolletjes zit vaak melk verwerkt. Ik heb een vegan variant bij supermarkt Deen en bij Albert Heijn gevonden. Ze zijn super betaalbaar en mega lekker! Wel even zelf afbakken in de oven, maar dan kun je ze dus heerlijk warm eten.

Flora plantaardige boter 

Last but not least. Vegan boter! Ik heb een heleboel margarines geprobeerd maar deze komt zeker het meest in de buurt van de echte boter smaak. Ik bak er mijn groentes in, doe het door cakes en en soms ook gewoon lekker op een stokbroodje met zout. Super blij dat deze op de markt is gekomen, maakt the vegan life nog een stukkie beter.

Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een antwoord