Je bekijkt nu Frietjes zonder oven

Frietjes zonder oven

Frietjes zonder oven

Nog een super leuk recept voor de oven-loze mensen. Zin in frietjes zonder de deur uit te hoeven of de frituurpan aan te zetten. Snacks voor het weekend!

Hoeveelheid: 2/3 porties
Voorbereiding: 10 min
Kooktijd: 20 minuten
Wat heb je nodig: Koekenpan

De ingrediënten:

  • Ingrediënten
  • 300 gram aardappels
  • 5 eetlepels neutrale olie
  • theelepel paprika poeder
  • zout

Hoe maak je het?

Je kan voor 2 opties kiezen voordat we beginnen: koop hele aardappels, schil ze en snijd ze in friet reepjes. Hier ben je wel 10 of 20 minuten mee bezig, dit is wel veel lekkerder! Optie 2 is een zak voorgesneden aardappels. Verder is de uitleg best wel kort maar ik maak er wat gezelligs van.

Zet je koekenpan op middel tot hoog vuur en zorg dat de pan goed heet wordt.

Doe de eetlepels olie in een grote kom en doe de paprikapoeder erbij, als je het lekker vindt kun je ook cajun kruiden, kerriepoeder of iets anders gebruiken wat je lievelings is. Mix de olie en kruiden goed bij elkaar en doe dan de gesneden aardappels erbij. Nu weer goed mixen totdat alle aardappels gekleurd zijn door de kruiden. Als je koekenpan niet super groot is, bak dan de frietjes in delen. Je wil namelijk niet dat ze opgestapeld in de pan liggen, dan worden ze niet krokant.

Bak de frietjes ongeveer 20 min met af en toe roeren in de pan en de frietjes omgooien. Proef er eentje als ze er gebakken uitzien om te checken of ze echt gaar zijn, voorzichtig wel, heel heet! Strooi wat zout erover als ze klaar zijn. 

Serveer de frietjes met je favoriete sausje!

Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een antwoord