Je bekijkt nu Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten

Ik hoor je denken: de foto is mooi hoor maar is het ook echt lekker? Je weet welk antwoord ik ga geven hierop. Ik vind kikkererwten zoals ze zijn niet zo boeiend, weinig smaak en een beetje zachte structuur. Maar met dit recept zitten ze boordevol smaak, zijn ze licht knapperig en lekker zout. Bijna soort borrelnootje doet het me altijd aan denken. Mijn lievelingsmanier om dit te eten is toch wel echt op een dik stuk brood met veel avocado en dan de geroosterde kikkererwten, lekker overdreven veel.

Hoeveelheid: 300 gram
Voorbereiding: 2 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Wat heb je nodig: Koekenpan

De ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten van 300 gram
  • eetlepel olie
  • theelepel gerookte paprikapoeder
  • theelepel kerriepoeder
  • theelepel ketjap 
  • peper en zout 

Hoe maak je het?

  1. Je kunt dit op 2 manieren maken, in de oven of in de koekenpan. Voor beide doe je het volgende: Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel ze heel goed af met koud water. Leg ze daarna in een droge schone theedoek en dep ze een beetje droog. Hierdoor worden ze straks veel krokanter. 
  2. Nadat ze droog zijn, -wat niet helemaal perfect hoeft hoor maar een beetje is top-, doe je ze in een grote kom en mix je ze met alle andere ingrediënten.
  3. Dan kun je nu kiezen voor pan of oven, in de oven gaan ze 10 minuten op 175 graden, halverwege moet je ze wel even omroeren. 
  4. Voor de pan eigenlijk net zo makkelijk. Op middelhoog vuur, ook 10 minuten, en iets vaker roeren dan 1 keertje.
  5. Laat ze wel even een paar minuutjes afkoelen voordat je ze gaat eten, anders zijn ze gloeiend heet. 
Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een antwoord