Je bekijkt nu Granola zonder oven

Granola zonder oven

Granola zonder oven

Nog een van mijn favoriete no-oven recepten. Toen ik dit recept voor het eerst aan het testen was had ik geen idee of dit ooit zo knapperig kon worden, maar wel dus, mega.

Hoeveelheid: 6-7 porties 
Voorbereiding: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Wat heb je nodig: Koekenpan

De ingrediënten:

  • 150 gram hele havervlokken
  • 80 gram gemixte noten, ik gebruik amandelen en walnoten
  • 3-4 eetlepels agave siroop
  • 2 eetlepels amandelmelk
  • theelepel kaneel

Hoe maak je het?

Dit recept is meer een richtlijn dan een echt recept. Als je andere noten of zaden wil toevoegen, misschien wat gedroogd fruit, dan is dat helemaal prima. De amandelmelk die ik gebruik is de vervanger van olie, als je die weglaat dan wordt het iets minder krokant.

Snijd al de noten en zaden in kleinere stukjes en doe ze in een grote kom samen met de havervlokken, agave siroop, kaneel en amandelmelk. Meng het allemaal goed door en doe het in zijn geheel in de koekenpan, De pan mag tussen laag en middelhoog vuur staan. Roer alles iedere paar minuten door totdat de granola er goudbruin uitziet. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Het lijkt nu alsof het nog helemaal niet krokant is maar je moet het eerst volledig laten afkoelen. Dan is je granola klaar om te eten en super crunchy. Je kunt het ongeveer een week bewaren in een luchtdichte verpakking.

Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een antwoord