Hartige wafels

Hartige wafels

Hartige wafels

Hash browns of hashed browns is een populair Amerikaans gerecht dat enigszins vergelijkbaar is met een rösti. In zogeheten diners in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk zijn hash browns een ontbijtgerecht, waar ze vaak worden gebakken op een grote kookplaat of grill. Totdat iemand met het geniale idee kwam om het in een wafelijzer te doen, ik zou willen zeggen dat ik het heb bedacht maar dat is helaas niet zo. Maakt ook niet uit, het belangrijkste is: heel erg lekker en ook heel erg makkelijk te maken!

Hoeveelheid: 4 grote wafels
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 5 minuten (afhankelijk van je wafelijzer)
Wat heb je nodig: wafelijzer

De ingrediënten:

 • 1 zoete aardappel
 • 1 normale aardappel
 • 2 eieren
 • 2 eetlepels bloem
 • peper en zout
 • olie spray

Hoe maak je het?

 1. Rasp allebei de aardappels en laat de geraspte stukjes 10 minuten weken in een grote kom met koud water. Hierdoor komt al het zetmeel los en word de wafel veel krokanter!
 2. Na het weken is het ook weer belangrijk om al het water uit de aardappels te squeezen.
 3. Het handigst is om een oude maar schone theedoek te gebruiken en hier al de geraspte en geweekte aardappels in te doen en uit te knijpen.
 4. Mix dan in een kom de aardappels, eieren, bloem, peper en zout. Roer goed door zodat alles gelijk verdeeld is.
 5. Verwarm het wafelijzer voor en als het lampje op groen is (zoals bij die van mij) spray je de onder en bovenkant in met oliespray en doe een aantal eetlepels van het mengsel in het wafelijzer en klik dicht.
 6. Tussendoor niet openmaken maar echt wachten tot het wafelijzer aangeeft dat ze klaar zijn, anders gaan ze kapot en dan word je boos op mij 😉
 7. Serveer warm met wat extra peper en zout en je favo sausje!
Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een reactie