Haverpannenkoeken

Haverpannenkoeken

Haverpannenkoeken

Niet de pannenkoek die je misschien gewend bent maar ietsje gezonder. Wel kan ik je met zekerheid zeggen dat deze super lekker zijn, makkelijk voor onderweg én goed te bewaren.

De ingrediënten:

  • 140/150 gram havermout
  • 1 egg 
  • 250 ml amandelmelk
  • optioneel: eetlepel of agave siroop, een theelepel bakpoeder en een beetje kaneel

Hoe maak je het?

Als eerste doe je de havermout in de keukenmachine en maal je het tot het fijner van structuur is. Daarna doe je de amandelmelk en het ei erbij en mix het nu totdat alles een glad geheel is. Voordat je de pannenkoekjes gaat bakken is het een goed idee om het mengsel even een paar minuten te laten staan, het wordt dan wat dikker en het is makkelijker om de pannenkoekjes te vormen. 

Zet de koekenpan op middelhoog vuur, als je een anti-aanbak pan hebt dan hoef je geen olie te gebruiken. Als je dat niet hebt gebruik dan een neutrale olie of oliespray bij ieder nieuw pannenkoekje in de pan. Vanaf nu weet je denk ik wel wat je moet doen. Doe per keer een paar eetlepels beslag in de pan en maak er een rondje van, hoe groot jij je pannenkoeken graag hebt. Bak ze 2-3 minuten per kant, totdat al je beslag op is. Nu zijn je pannenkoekjes klaar! Je kunt ze bewaren in de koelkast voor 3 dagen en in de vriezer voor 2 weken.

Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een reactie