Je bekijkt nu Macaroni bake

Macaroni bake

Macaroni bake

Er is niks traditioneels aan dit gerecht eigenlijk. Wel heel lekker en makkelijk. Dit gerecht past ook perfect in de categorie: geen oven voor nodig maar het heet bake dus eigenlijk hoort het wel in de oven.

Hoeveelheid: 4 personen 
Voorbereiding: 5 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Wat heb je nodig: Koekenpan met deksel en kookpan

De ingrediënten:

  • 200 gram macaroni 
    2 eetlepels olijfolie
    400 gram tomaten in blik (1 blikje)
  • 2 eetlepels tomaten puree
  • theelepel paprika poeder (optioneel)
  • 400 gram Italiaanse groenten
  • geraspte kaas

Hoe maak je het?

Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking, je kan wit of volkoren gebruiken, wat je lekker vindt. Terwijl de macaroni kookt kun je de koekenpan op het vuur zetten met 2 eetlepels olie op middelhoog vuur. Als de pan olie warm is kun je de groentes gaan bakken tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Nu kun je de tomatenpuree en tomaten in blik toevoegen, doe ook een snufje peper en zout erbij en eventueel de paprika poeder erbij. Roer alles goed door en laat nog 5 minuutjes op laag voor door pruttelen. In de tussentijd was de macaroni al klaar waarschijnlijk, na het afgieten kun je het afspoelen met koud water zodat het niet verder doorkookt. 

Nu heb je 1 pan met groenten-tomatensaus en 1 vergiet met gekookte macaroni. Gooi de macaroni bij de saus en roer alles goed door, je vuur moet nog steeds op laag staan. Als alles goed gemengd is kun je de geraspte kaas eroverheen strooien, hoeveel je kaas je wil, is helemaal aan jou. Doe de deksel op de pan en laat staan op laag vuur tot de kaas helemaal gesmolten is. Nu is je macaroni bake klaar! Enjoy!

Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een antwoord