Je bekijkt nu Mango cheesecake in a jar

Mango cheesecake in a jar

Mango cheesecake in a jar

Een super makkelijk toetje wat in 10 minuten klaar is! Mocht je al genoeg kerststress hebben of gewoon niet zoveel tijd willen besteden aan het dessert dan is dit recept perfect! Deze cheesecake heb ik gemaakt met verse mango en passievrucht van Eat me. Wist je dat hun fruit ready to eat in de schappen ligt? Perfect voor een mega lekker toetje dus! (Ook als je last-minute nog iets op tafel wil zetten)

Hoeveelheid: 2 personen
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 0 minuten
Wat heb je nodig: 2 glazen en een keukenmachine

De ingrediënten:

 • 120 gram koekjes naar keuze
 • 35 gram plantaardige boter
 • 200 gram plantaardige roomkaas
 • 200 gram poedersuiker
 • 1 verse mango van Eat me
 • 1 verse passievrucht van Eat me

Hoe maak je het?

 1. Doe de koekjes in de keukenmachine en blend tot ze een zanderige structuur hebben. Voeg daarna de plantaardige boter toe en blend deze mee totdat de boter helemaal is opgenomen. 
 2. Meng in een kommetje de plantaardige roomkaas en poedersuiker. Dit kun je eventueel ook in de keukenmachine doen als je dat makkelijker vindt (maak wel goed schoon na gebruik van de koekjes).
 3. Pureer de verse mango weer in een schoongemaakte keukenmachine totdat het een gladde puree is. 
 4. We gaan nu de glazen jar vullen! Begin met een laagje van de koekkruimels, daarna een laagje van de roomkaas en vervolgens een laagje van de mango puree. Herhaal dit nog een keer zodat het glas gevuld is.
 5. Snijd een passievrucht door de helft en verdeel de inhoud over beide glaasjes als finishing touch. 
 6. Voilà, je dessert is klaar! Je kunt dit ook een aantal uur in de koelkast bewaren. Tip: een hele nacht zou ik niet aanraden.
Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een antwoord