Je bekijkt nu Tosti met groenten

Tosti met groenten

Tomaten paprika soep

Wie houdt er nou niet van een goede lekkere tosti? Deze is gemaakt met groenten en een heleboel kaas! Met een aantal tips om de perfect gesmolten en crunchy tosti te maken.

Hoeveelheid: 1 grote tosti
Voorbereiding: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Wat heb je nodig: Koekenpan met deksel

De ingrediënten:

 • 3 casino wit sneetjes brood
 • 1 tomaat
 • een handje spinazie
 • halve bosui
 • 50-70 gram geraspte kaas (vegan als je wil)
 • eetlepel boter of margarine 

Hoe maak je het?

 1. Smeer 2 boterhammen aan 1 kant in met de boter of margarine en leg ze even apart.
 2. Snijd de tomaat in plakjes en de bosui in ringetjes, was eventueel je spinazie als je deze niet gewassen gehaald hebt. 
 3. Nu gaan we de tosti opbouwen. Als eerste pak je een van de sneetjes brood waar boter op zit, de kant van de boter komt in de pan dus de andere kant moet naar boven draaien.
 4. Doe nu een beetje kaas erop, daarna de plakjes tomaat en daarna weer een beetje kaas. Dan het sneetje brood waar geen boter op zit, weer een beetje kaas, spinazie en bosui en daarna weer een beetje kaas. Als laatste het derde sneetje brood erop met de boterkant naar boven. 
 5. Zet de pan op laag tot middelhoog vuur en leg de tosti er voorzichtig in. Doe de deksel op de pan en nu laat je het 3 tot 4 minuten in de pan liggen.
 6. Haal de deksel van de pan en draai de tosti om. Als dit niet heel makkelijk lukt kun je een bordje als hulpmiddel gebruiken om de tosti om te draaien.
 7. Deksel weer op de pan en laat weer 3 tot 4 minuten bakken. 
 8. Als je merkt dat de tosti te bruin wordt zonder dat de kaas smelt, zet dan het vuur wat lager. Je kunt als je het tussendoor niet zeker weet de deksel van de pan halen om te checken.
 9. Dan als laatste, als je geen deksel hebt of iets dergelijks, gebruik dan een stukje aluminiumfolie om de pan af te dekken. Dit is belangrijk zodat de warmte in de pan blijft en dus de kaas goed smelt.
 10. Dit is net zo belangrijk als de boter die je op het brood smeert, dit is the key om je tosti super crunchy te krijgen. Dus sla deze 2 stappen zeker niet over!
Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een antwoord