Vegan dumplings

Vegan dumplings

Vegan dumplings

Het duurde even voordat ik dit recept af had, een beetje geëxperimenteerd met wat de beste combi is en die heb ik gevonden! Voor de groenten maakt het niet heel veel uit wat je gebruikt, als het maar heel fijn en klein gesneden is kun je gewoon kiezen wat jouw favorieten zijn. De rest van de ingrediënten zijn wel belangrijk, als je de verschillende soya sausjes niet kunt vinden of je hebt geen Aziatische supermarkt in de buurt dan kun je deze vervangen door normale soya saus. Enjoy!

Hoeveelheid: 15-20 dumplings 
Voorbereiding: 20 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Wat heb je nodig: Koekenpan met deksel

De ingrediënten:

 • pakje wonton deegvellen
 • 200-250 gram gemixte groenten(kool, ui, champignons, paprika)
 • 2 teentjes knoflook
 • een stukje gember
 • eetlepel lichte soyasaus
 • eetlepel donkere soya saus
 • theelepel sesamolie
 • theelepel limoensap
 • theelepel sambal
 • 2 eetlepels bloem 
 • paar theelepel neutrale olie

Hoe maak je het?

 1. Haal als eerste de deegvelletjes uit de vriezer en laat ze ontdooien, het maakt niet uit of je ronde of vierkante 
 2. Snijd de groenten zo fijn mogelijk, je kunt eventueel ook een keukenmachine gebruiken om het fijn te hakken.
 3. Snijd dan de gember en knoflook in nóg kleinere stukjes. Zo klein als het lukt! Zet dan de koekenpan op middelhoog vuur. Eerder wat hoger dan wat lager.
 4. Doe de neutrale olie in de pan en daarna alle groenten. Bak en roer alles voor maximaal 5 minuten. Doe de knoflook, gember, de soya sausjes, sesamolie, sambal en limoensap erdoorheen.
 5. Roer alles goed door, zet het vuur uit en doe het mengsel in een kom om af te koelen.
 6. Als het een beetje afgekoeld is kun even proeven en eventueel nog iets toevoegen. Doe daarna de bloem erbij zodat al het vocht wat nog in de groenten zit wordt opgenomen.
 7. Als de deegvelletjes ontdooit zijn kun je de dumplings gaan maken. Neem ongeveer een theelepel van het mengsel en doe dit in het midden van het deegvel.
 8. Dip je vinger in wat water en maak een kant van het deegvelletje alleen op de rand vochtig, dit doe je zodat die goed dichtplakt.
 9. Vouw nu dubbel en druk goed aan, zorg ook dat er niks van het mengsel uitvalt. Druk daarna nog extra aan met een vorkje zodat het echt goed dicht zit. Er bestaan nog een heleboel ander super leuke vouwtechnieken, maar deze is wel het allermakkelijkst. 
 10. Zet nu de koekenpan op middelhoog vuur en doe een theelepeltje olie in de pan en laat deze heet worden.
 11. Leg nu (afhankelijk van de grote van de pan) een aantal dumplings in de olie. Bak ze voor een aantal minuten, alleen aan een kant totdat ze goudbruin zijn.
 12. Doe daarna ongeveer 5 eetlepels water in de pan en dan de deksel erop. Nu laat je de dumplings stomen.
 13. Als bijna al het water weg is haal je de deksel er weer af en bak je nog voor 1 minuutje zodat al het water wordt opgenomen.
 14. Haal uit de pan en serveer met hoisin saus en siracha!
Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een reactie