Je bekijkt nu Vegan snickers

Vegan snickers

Vegan snickers

Je gaat niet geloven dat dit vegan en glutenvrij is. Als ik ooit een eigen winkeltje begin dan is dit een van de sweets die ik absoluut ga verkopen. Heel blij met dit recept!

Hoeveelheid: 16 stukjes
Voorbereiding: 20 minuten
Vriezer tijd: 30 minuten
Wat heb je nodig: Keukenmachine en vierkante bakvorm

De ingrediënten:

 • 130 gram havermout
 • 120 gram kokos olie
 • 6 eetlepels agave siroop

 • 240 gram kokosboter
 • 250 ml agave
 • 200 gram pinda’s

 • 200 gram choco
 • 2 eetlepels kokosolie

Hoe maak je het?

 1. Doe een bakpapier of zilverfolie in de bakvorm zodat niks plakt.
 2. De snickers bar wordt in 3 delen gemaakt, de bodem, de fudgie pinda vulling en de chocolade. Om de eerste laag, de bodem te maken doe je de havermout, kokosolie en agave siroop in de keukenmachine en blend het totdat je een glad geheel hebt.
 3. Doe dit mengsel in de bakvorm, verspreid het zodat het een gelijke laag is en zet in de vriezer.
 4. Om de tweede laag te maken gaan we eerst de kokosboter zelf maken. Je kunt dit ook online bestellen of in een biologische supermarkt vinden. Maar zelf maken is veel leuker! Je hoeft alleen 120 gram ongezoete, pure kokosrasp in de keukenmachine te doen en heel lang blenden, na ongeveer 5 minuten wordt het een soort boter structuur. Als je keukenmachine niet krachtig genoeg is kun je altijd een eetlepel kokosolie erdoorheen doen zodat het wat makkelijker blend.
 5. Als de kokosrasp boter is geworden kun je de agave en de pinda’s erdoorheen roeren en dit mengseltje op de eerste laag gelijkmatig uitsmeren en weer terug in vriezer doen.
 6. Als laatste de chocolade smelten met de kokosolie. Dit kun je of in de magnetron doen (niet te lang), of au bain-marie. Als het gesmolten is nog een keertje goed doorroeren en ook deze gelijkmatig over de laatste laag verdelen.
 7. Nu nog 15 minuten in de vriezer en je snickers bars zijn klaar.
Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een antwoord