Je bekijkt nu Zoete aardappel limoen frietjes

Zoete aardappel limoen frietjes

Zoete aardappel limoen frietjes

Een hele frisse summer snack of side dish. De limoen en peterselie is echt een super combinatie samen met het zoete van de aardappel!

Je kunt ervoor kiezen om de aardappels of goed te wassen of te schillen. Ik heb mij laten vertellen dat juist alle vitamientjes net onder de schil zitten dus dat het erg gezond is om deze lekker te laten zitten en te eten dus dat heb ik gedaan en door de schil te laten zitten wordt het wel extra knapperig. Maar als je dat helemaal niks vindt, zeker gewoon schillen. 

In ieder geval een keertje een healthy snack recept weer!

Hoeveelheid: 2 porties
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 15-20 minuten
Wat heb je nodig: Oven

De ingrediënten:

 • 2 grote of 4 kleine zoete aardappels
 • 2 eetlepels olijfolie
 • snufje paprikapoeder
 • peper en zout
 • 1 limoen 
 • bosje peterselie

Hoe maak je het?

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet het ovenrekje vast klaar. Snijd de zoete aardappels (met of zonder schil) in frietjes vorm en doe ze in een grote kom.
 2. Doe 1 eetlepel olijfolie, de paprikapoeder en peper en zout erbij. Mix dit goed door zodat alles gelijk verdeeld is en alle frietjes een laagje olie hebben.
 3. Leg de frietjes op het ovenrekje en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken, op deze manier worden ze het knapperigst.
 4. Laat ze 15 tot 20 minuten in de oven zitten, het verschilt heel erg per oven hoelang maar check even of ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
 5. In de tussentijd gaan we het sausje maken, wat super makkelijk is. Doe de rasp en sap van de limoen samen met de andere eetlepel olijfolie, peterselie en wat zout in een blendertje of keukenmachine en blend totdat het een glad geheel is.
 6. Als je dit te veel gedoe vindt kun je er ook voor kiezen om de peterselie heel fijn te snijden en het allemaal te mixen in een kommetje.
 7. Haal de frietjes uit de oven en laat 5 minuutjes afkoelen, daarna mogen de frietjes weer in een grote kom samen met het sausje, mix alles goed door zodat het weer gelijkmatig verdeeld is en je frietjes zijn klaar! 
Deel op social media of bewaar dit bericht:

Geef een antwoord